Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930
Esztétikai fogászat

A fogfájás helyett egy kellemesebb apropója a fogorvosi rendelő meglátogatásának, ha esztétikai kezelést veszünk igénybe. Az egyik legnépszerűbb szépségideál napjainkban is az egészséges, makulátlan fehér fogsor, amely természetes úton nem mindenkinek elérhető, azonban minimál invazív beavatkozásokkal könnyen megvalósítható.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy pontosan mely beavatkozások tartoznak az esztétikai fogászat égisze alá, sokan ide sorolják például a fogkő eltávolítást és a fogszabályozást is. Cikkünkben az Árkád Dentalnál elérhető esztétikai beavatkozásokkal ismerkedünk meg.

Fogfehérítés

rendelői fogfehérítés töretlen népszerűségnek örvend látványos eredménye miatt, és hatalmas előnye, hogy a tévhitekkel ellentétben nem károsítja a fogzománcot. Rövid idő alatt zajlik le a kezelés, mindössze 3x15 perc amíg a hatóanyag dolgozik. A fogakat fehérítő zselével kenik be, amely egy speciális lámpa alatt fejti ki hatását, a fogak mélyebb rétegeiben. Fontos, hogy a fogfehérítést csak teljesen egészséges fogakon lehet elvégezni, nem lehet például szuvas és minden esetben fogkő eltávolítás előzi meg.

Otthon is lehetséges fogfehérítés Oppalescence géllel, azonban ez a beavatkozás is csak fogorvosi felügyelet mellett, a megfelelő előkészítés után végezhető el otthonunk kényelmében. Ez egy hosszabb eljárás, a gél 2-8 órás hatóidővel dolgozik a fogakon a rövidebb hatásidejű rendelői fogfehérítéssel szemben.

Egy harmadik fogfehérítési eljárás az úgynevezett belső fogfehérítés, amely újra fehérré varázsolja a gyökérkezeléstől elszürkült fogakat is. Ilyenkor a fehérítés belülről történik: a fogüreg kitisztítása és alábélelése után peroxid tartalmú fehérítő anyagot fecskendeznek a fogüregbe, amelyet egy ideiglenes töméssel zárnak le.

Az anyag pár nap alatt kifejti a hatását, ezután igény szerint ismételhető: általában 2-3 alkalommal elérhető a kívánt eredmény.

Ha szeretne még többet megtudni a fogfehérítésről, ajánljuk figyelmébe az erről szóló blogbejegyzésünket!

Az Árkád Dental aktuális fogfehérítési akciója itt érhető el.

Harapásemelő sín

A harapásemelő sín egy kivehető, puha műanyagból készült eszköz, eredetileg a bruxizmus, vagy ismertebb nevén fogcsikorgatás esetén jelenthet megoldást, azonban használatos a fogszabályozás során, illetve mélyharapás esetén is. Egyfajta ütközőt képez a fogak között, így akadályozva meg azok kopását, illetve az ízületeket is védi a túlterhelődéstől.

A fogcsikorgatás talán elsőre egy ártalmatlan dolognak hangzik, de sajnos helyrehozhatatlan károkat okozhat, ha kezeletlenül hagyjuk: okozhat állkapocs- vagy fejfájást és a fogak kopásához vagy töréséhez vezethet. A harapásemelő sín hatékonysága abban rejlik, hogy a segítségével egyenletesen oszlathatóak el a rágás közben megjelenő erőhatások.

Fogékszer

A fogékszernek sok más esztétikai beavatkozással szemben tényleg csak az a célja, hogy jól mutasson, egy kis különlegességet vigyen a páciens megjelenésébe, és csillogásával magához vonzza a tekinteteket. Ezt a vidám kiegészítőt általában a páciens felső metsző- vagy pedig szemfogára helyezik el, és szerencsére manapság egyszerű ragasztással felhelyezhetőnem kell bemélyedést fúrni az ékszer alá, tehát a fog nem károsodik a beavatkozás során.

A fogékszer felhelyezése gyors és fájdalommentes eljárás. Csak egészséges fogakra ragasztható fel az ékszer, koronára általában nem illeszthető sajnos. A fogakat először megtisztítják, majd felviszik rá a ragasztót és a választott ékszert, ami 10-20 másodperc alatt megszilárdul.

Icon resin infiltrációs technika

Az Icon resin infiltrációs technika nem a legszélesebb körben ismert eljárás az esztétikai fogászatban, azonban annál hasznosabb, főleg azoknak, akiket félelemmel tölt el a fogorvosi szék. Ennek a beavatkozásnak az érdekessége, hogy képes kezelni a fogakon megjelenő kisebb mértékű fogszuvasodást és elszíneződést mindenféle fúrás vagy érzéstelenítés nélkül.

A kezelés úgy zajlik, hogy izolálás után felviszik a fogak felszínére az Icon savat, amely eltávolítja az elváltozást, majd második lépésben Icon Dry segítségével megszárítják, ezután pedig applikálják és fénypolarizálják az Icon Infiltránst. Ez az anyag behatol a fogszuvasodás okozta apró hézagokba, kitöltik őket és egy védőréteget képeznek a fogzománc felületén, így akadályozva meg a szuvasodás továbbterjedését.

Esztétikai fogászat Budapest

Ha Budapesten keres esztétikai fogászat szolgáltatást nyújtó fogorvosi rendelőt, ne habozzon, keresse fel az Árkád Dentalt a honlapon található elérhetőségeken. Az esztétikai fogászati beavatkozások árairól az Árkád Dental árlistájáról tájékozódhat.


Visszahívást kérek


Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem