Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930
Fogfehérítés - tények és tévhitek az egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozásról
 
A fehér, egészséges fogsor szinte az idők kezdetétől a szépség és az egészség szimbóluma volt. Sajnos kevés olyan szerencsés ember van, aki az évek elteltével meg tudja őrizni fogai fehérségét. Manapság sok olyan szokást vettünk fel, mint például a kávézás vagy a dohányzás amely hamar a fogak elszíneződéséhez vezet, illetve sokan elégedetlenek azzal, hogy a természetes fog színe sokszor nem vakítóan fehér, hanem sárgás árnyalatú.
 
Ami viszont tény, hogy a fogfehérítés töretlen népszerűségnek örvend, így ebben a bejegyzésben összegyűjtünk minden fontos tudnivalót az egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozásról!
 

Mi a rendelői fogfehérítés és mikor érdemes igénybe vennünk?

A rendelői fogfehérítés egy olyan fogfehérítési technika, amely évekre biztosítja a páciens számára a ragyogó mosolyt. Biztonságos, fájdalommentes beavatkozás, amely látványos, tartós eredményt hoz, és a kezelés nem vesz igénybe hosszú órákat. A fogak elszíneződéséért elsősorban a színező hatású élemiszerek, italok (pl. vörösbor, kávé), a dohányzás vagy az elszíneződött tömések a felelősek, de sajnos gyökérkezelés után is elszürkülhetnek a fogak. Ha ilyen problémával küzdünk, a fogfehérítés megoldást jelenthet számunkra.

A rendelői fogfehérítés menete

A rendelői fogfehérítés minden esetben fogkő-eltávolítással kezdődik, fontos, hogy csak teljesen egészséges fogakat lehet fehéríteni!

Ezután felhelyezik a szájterpeszt és biztosítják az íny izolációját, fényvédelmét. Mind a beavatkozást végző szakember, mind pedig a páciens védőszemüveget kell hogy viseljen. A fogfehérítés három, 15 perces szakaszból áll, amely során a fogat fehérítő zselével kenik be, és UV fényt kibocsátó lámpával világítják meg.

A 15 perc elteltével újra felviszik a fogakra az anyagot, amely a benne lévő hidrogén peroxid hatására  eltávolítja a mélyebb rétegekben található elszíneződéseket is, és a fog makulátlanul fehér lesz.

Amennyiben szívesen kipróbálná a beavatkozást kedvező áron, az Árkád Dental fogfehérítési akciójáról a rendelő weboldalán tájékozódhat!

Otthoni fogfehérítés Oppalescence géllel

Amennyiben otthon szeretnénk fogainkat fehéríteni, megtehetjük, azonban nem árt tudni, hogy ilyenkor sem mellőzhetjük a fogászati kontroll vizsgálatot és a fogak rendbetételét a kezelés előtt. Ha viszont ezek megvannak, saját magunknak végezhetjük a beavatkozást otthonunk kényelmében. Miután fogat mostunk a megfelelő (lehetőleg Oppalescence) fogkrémmel, a fogsínbe kell tölteni a fogfehérítő gélt, és a fogorvos útmutatása alapján felhelyezni.

A rendelői fogfehérítésnél hosszabb, 2-8 órás folyamat, és mivel nem szabad közben étkezni, sokan éjszaka helyezik fel. A sín levételét ismét fogmosás követi, ezzel zárul a folyamat. Megfelelő használatnál ez a módszer is eredményes, tartós lehet, de csak és kizárólag orvosi felügyelet mellett alkalmazható biztonságosan.

Ártalmas-e a fogfehérítés?

A rendelői fogfehérítés nem ártalmas. EU előírások szabályozzák a hidrogén peroxid mértékét a fehérítő zselében, illetve meg kell felelni az ISO-9001-es szabványnak is. A beavatkozás csak minimál invazív beavatkozás, amelynél nem kell tartani a fogzománc esetleges roncsolódásától.

Mit tehetünk, hogy minél tovább élvezhessük az eredményt?

Fogfehérítés után közvetlenül pár óráig még óvni kell a fogat, hiszen a beavatkozás felpuhitja a fogzománcot, és időbe telik hogy visszanyerje eredeti állapotát. A rendelői fogfehérítés évekre szól, de van pár dolog, amire ha nem figyelünk, hamarabb elszíneződhetnek a fogaink. A színező hatású ételek, italok rendszeres fogyasztása, illetve a dohányzás kerülése ajánlott, ha szeretnénk megőrizni a fehérséget. Természetesen sokat tehetünk az eredmény megőrzéséért rendszeres fogkő-eltávolítással is.

Fogfehérítés akció Budapest

Ha Budapesten keres  magas színvonalú fogfehérítés szolgáltatást nyújtó fogorvosi rendelőt, ne habozzon, keresse fel az Árkád Dentalt a honlapon található elérhetőségeken.

Az Árkád Dentalnál a fogfehérítés ára aktuális árlistán tekinthető meg, fogfehérítés akciónkról bővebb tájékoztatást szintén megtalálja weboldalunkon!

 


Visszahívást kérek


Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem