Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Miért fontos a szájhigiéniai kezelés?

 
Mosolyunk szépségének és egészségének megőrzése érdekében, az otthoni megfelelő fogápolás mellett fontos a rendelőben elérhető professzionális kezelések igénybevétele.
 
Ezen kezeléseket a fogorvosok, illetve a kifejzetten erre szakosodott dentálhigiénikusok végzik.
 
A szájhigiéniás kezelés alatt a fogorvos vagy a fogászati higiénikus (dentálhigiénikus) maximálisan eltávolítja a fogakon lévő lepedéket és fogkövet, ezt követően nyújt egy olyan személyre szabott szájápolási tanácsadást, ami a mindennapokba beilleszthető és ezzel a lehető legmegfelelőbben tudja ápolni fogait.
 
A fogmosást követően egyből elkezdődik a fogakon a lepedékképződés. Ha a lepedék eltávolítására nem fektetünk kiemelkedő hangsúlyt, akkor a lepedékből fogkő alakul ki, melyet otthon nem tudunk eltávolítani a fogainkról.
A kezeletlen fogkő azon túl, hogy esztétikailag zavaró látványt nyújt, súlyos fogágy-betegség kiindulópontja is lehet, ha nem kezelik időben.
 

Milyen eljárások léteznek a dentálhigiéniában?

 
A tisztaság elérése két fázisban történik:
  • Első fázis az ultrahangos fogkő-eltávolítás, ehhez hozzá tartozik egy polírozás.
  • Második fázis az Air-Brush só polírozás.
 
A fogkő-eltávolítás (depurálás) során eltávolítják a nagyobb méretű, durvább fogköveket. Az ultrahangos fogkő-eltávolítás után a dental higiénikus polírozással tisztítja meg a fogfelszínt, ami azt jelenti, hogy egy finom sörtéjű kefével és speciális polírozó pasztával felpolírozza a fogakat.
 
A sópolírozás eltávolítja a fogközökben lévő fogkövet, ahova a depurátorfej már nem fér be, illetve a lerakódásokat is, ezáltal érezhetően sima lesz a fog felülete.
A nehezen hozzáférhető helyeken Air-Brush só polírozást (pici porszemcséket fúj a fog felszínére) használnak, ami eltávolítja a kisebb lerakódásokat. Ezáltal egy sima felület alakul ki, amin a lepedék nehezebben tapad meg.
 
 

Keresse fogkő eltávolítás akciónkat.


 
A fogkő-eltávolítás és szájhigiéniás kezelések, illetve kontroll vizsgálat évente minimum kétszer javasolt, hogy a fogágy és fogaink egészsége megfelelő legyen, illetve a kontroll vizsgálatok alkalmával fény derülhet arra, ha további kezelésre lenne szükségünk, kérjen időpontot és jöjjön el hozzánk.
 
Továbbiakért információk - rendelői fogfehérítés, belső fogfehérítés, fogékszer, harapásemelő - az Esztétikai kezelések című fejezetben.
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

 

Aktuális Akciónk

Részletekért kattintson a képekre:

 


Visszahívást kérek


Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem