Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Dr. Kalmár Zsanett

Gyökérkezelés specialista

Dr. Kalmár Zsanett - Gyökérkezelés specialista

2012-ben diplomáztam a Szegedi Tudományegyetemen, fél évet pedig a spanyolországi Universidad Europea de Madrid egyetemen töltöttem ösztöndíjas hallgatóként, így lehetőségem nyílt aktívan részt venni a hazai mellett a spanyol betegellátásban is, mely nagyban hozzájárult a tapasztalataim bővítéséhez és a látóköröm szélesítéséhez egyaránt. 

Gyermekkorom óta orvosi pályára készültem, azóta is elkötelezett vagyok az emberek gyógyítása iránt. A segítségnyújtás igényének és a manuális tevékenységek szeretetének együttállása a pályaválasztásomat már egészen korán meghatározta. Maximalizmusomból kifolyólag pedig számomra igazán fontos a precizitás, melynek munkám során kifejezetten nagy hasznát veszem. 

Hiszem, hogy abban teljesedhetünk ki igazán, amiben erősségeinket kiaknázva és szívvel-lélekkel vagyunk képesek tevékenykedni. Szerencsésnek érzem magam, hogy a fogorvoslásban, mint hivatásban mindezt megtalálhattam.

Pácienseimet kivétel nélkül a tőlem telhető legjobb ellátásban igyekszem részesíteni; minden tudásomat és legjobb szándékomat felhasználva olyan kezelést nyújtani, amelyet a magam számára is megkívánnék és elvárnék. Maximális figyelemmel és empátiával fordulok mindenki felé, hiszen ha valaki megtisztel bizalmával, úgy gondolom, az egy kiváltság, melyet alázattal kell fogadni. Mottóm, hogy a fog végén egy ember van, mi pedig az embert gyógyítjuk a fogon keresztül. 

Nagyon fontosnak tartom a kommunikáció általi biztonságos légkör megteremtését, amelynek megléte elengedhetetlen ahhoz, hogy a lehető legnagyobb nyugalommal és jókedvvel vághassunk bele a közös munkába, utóbbit pedig minden esetben egy alapos átbeszélés előzi meg a páciens igényeit figyelembe véve. A kezeléseket érzéstelenítésben végzem, teljes fájdalommentességet garantálva.

2017 óta foglalkozom kifejezetten gyökérkezelésekkel, melyek során mindig a legújabb szakmai ajánlásokat követve a legmodernebb technikákat, eszközöket és anyagokat alkalmazom. Sokszor nagy kihívást jelent mind az orvos, mind a páciens számára egy fog megtartása, hiszen talán a legnagyobb türelmet igénylő ága ez a fogászatnak, ám nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor mindez sikerül és a fog megmentésén túl az egész szervezetet képesek vagyunk megszabadítani a már esetlegesen kialakult, sokszor szerteágazó szisztémás tünetegyüttesektől. 

Egy kezeletlen vagy épp nem megfelelően kezelt “beteg” fog nem csak lokálisan okozhat problémát, ideértve a fájdalmat, a gyökércsúcs körüli szövetek gyulladását az állcsontban, de ezek következményeként az egyén általános egészségi állapotára is számos káros hatást gyakorolhat (gócbetegség). Ezért is olyan fontos a megfelelően és precízen kivitelezett endodonciai beavatkozások összessége, amely az imént felsorolt elváltozások megelőzését és gyógyítását, valamint a fog akár élethosszigtartó, panaszmentes megtartását szolgálja.

A természetes fogak biológiai értéke felbecsülhetetlen, esztétikai és funkcionális szempontból egyaránt, így a konzervatív és minimálinvazív szemléletet követve elsődleges törekvés és egyértelműen legjobb döntés a fogak lehetőség szerinti megőrzése.

Folyékonyan beszélek angolul, spanyolul, olaszul és svédül, így külföldi páciensek rendelkezésére is szívesen állok.

Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem