Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Most megtudhatja, melyiket érdemes választania!

A hiányos fogazat egy olyan probléma, mely nem tűr halasztást! Már néhány hónap elegendő ahhoz, hogy a szomszédos fogak fokozatosan eltolódjanak, csontsorvadás jelentkezzen. A fogsor nagymértékben torzulhat és ez az állapot további fogvesztéssel járhat. A teljes foghiány nem csak beszédére, de emésztésére is negatív hatással lehet. Amikor töméssel a sérült fog már nem menthető meg, szintén a fogpótlás jelenti az egyetlen megoldást.

Rögzített fogpótlás típusok: korona, híd, héjak és implantátum

Az egyetlen fog helyreállítására szolgáló korona a lecsiszolt fogcsonkra vagy implantátumra kerül rá. Anyaga általában porcelán, kerámia vagy cirkónium. A fogászati híd már több fog pótlására is alkalmas. A fogmű tartópillérei a hiányt határoló, lecsiszolt fogak. A héjakat is a rögzített pótlások közé sorolhatjuk, bár itt inkább esztétikai korrekcióról beszélünk. Egy leheletvékony rétegről van szó, melyet a fog ajak felőli részére ragasztunk rá.

Az elveszített fogak helyettesítésére a legmodernebb és egyben legköltségesebb megoldást az implantátumok jelentik. Sokkal kényelmesebbek és tartósabbak, mint a hagyományos fogpótlások. A páciens úgy érezheti, mintha visszakapná eredeti fogait: magabiztosan beszélhet, rághat és nevethet anélkül, hogy azon kellene aggódnia, fogsora elcsúszik a helyéről. Az implantátum (mesterséges foggyökér) anyaga titán, mely képes a természetes csontszövettel integrálódni. Műtéti eljárás során kerül beültetésre, mely a fogak lecsiszolásától azért jóval drasztikusabb beavatkozást jelent.

Fogpótlás, implantáció szorongás- és fájdalommentesen? Ha úgy érzi, a helyi érzéstelenítés az Ön számára nem elegendő, kérje a kezeléseket altatásban! (altatásról szóló cikk)

Kivehető fogpótlás, azaz műfogsor vagy protézis

Ha túlságosan sok fog hiányzik, vagy például az elégtelen mennyiségű csontállomány miatt implantátum behelyezése nem lehetséges, általában – részleges vagy teljes – kivehető fogpótlás mellett döntünk. Ez a leggazdaságosabb megoldás, mellyel, még ha nem is tökéletesen, de visszanyerhető a rágófunkció és a megváltozott hangképzés is remekül korrigálható. Tisztítása könnyű, hiszen a fogmű bármikor egyszerűen kivehető. Viselése – főleg a kezdeti időszakban – okozhat némi nehézséget, és bizonyos időközönként a karbantartásáról is gondoskodnia kell. A mai modern technikának hála, a jó minőségű műfogsorok a megszólalásig hasonlítanak a természetes fogakra. 

Overdenture – kivehető, stabil fogmű rögzített elemeken

Ha a hagyományos protézistől kényelmesebb megoldást keres, érdemes lehet megfontolnia a stéges (overdenture) fogpótlást. Ez is kivehető, ugyanakkor vákuum helyett a fogművet implantátumok tartják a helyén, így sokkal stabilabb, még úgy is, hogy fogsorragasztóra egyáltalán nincs szükség.

Foghiányban szenved? Ne késlekedjen!

Segítünk kiválasztani az Ön számára leginkább megfelelő fogpótlást!

Árkád Dental – színvonalas, páciens központú fogászati ellátás Budapesten


Visszahívást kérek


Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem