Rendelőnk telefonszáma: +36 20 851 21 71

Foglaljon időpontot!

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen:
+36 20 851 21 71

Foglaljon időpontot!

Most megtudhatja, melyiket érdemes választania!

A hiányos fogazat egy olyan probléma, mely nem tűr halasztást! Már néhány hónap elegendő ahhoz, hogy a szomszédos fogak fokozatosan eltolódjanak, csontsorvadás jelentkezzen. A fogsor nagymértékben torzulhat és ez az állapot további fogvesztéssel járhat. A teljes foghiány nem csak beszédére, de emésztésére is negatív hatással lehet. Amikor töméssel a sérült fog már nem menthető meg, szintén a fogpótlás jelenti az egyetlen megoldást.

Rögzített fogpótlás típusok: korona, híd, héjak és implantátum

Az egyetlen fog helyreállítására szolgáló korona a lecsiszolt fogcsonkra vagy implantátumra kerül rá. Anyaga általában porcelán, kerámia vagy cirkónium. A fogászati híd már több fog pótlására is alkalmas. A fogmű tartópillérei a hiányt határoló, lecsiszolt fogak. A héjakat is a rögzített pótlások közé sorolhatjuk, bár itt inkább esztétikai korrekcióról beszélünk. Egy leheletvékony rétegről van szó, melyet a fog ajak felőli részére ragasztunk rá.

Az elveszített fogak helyettesítésére a legmodernebb és egyben legköltségesebb megoldást az implantátumok jelentik. Sokkal kényelmesebbek és tartósabbak, mint a hagyományos fogpótlások. A páciens úgy érezheti, mintha visszakapná eredeti fogait: magabiztosan beszélhet, rághat és nevethet anélkül, hogy azon kellene aggódnia, fogsora elcsúszik a helyéről. Az implantátum (mesterséges foggyökér) anyaga titán, mely képes a természetes csontszövettel integrálódni. Műtéti eljárás során kerül beültetésre, mely a fogak lecsiszolásától azért jóval drasztikusabb beavatkozást jelent.

Fogpótlás, implantáció szorongás- és fájdalommentesen? Ha úgy érzi, a helyi érzéstelenítés az Ön számára nem elegendő, kérje a kezeléseket altatásban! (altatásról szóló cikk)

Kivehető fogpótlás, azaz műfogsor vagy protézis

Ha túlságosan sok fog hiányzik, vagy például az elégtelen mennyiségű csontállomány miatt implantátum behelyezése nem lehetséges, általában – részleges vagy teljes – kivehető fogpótlás mellett döntünk. Ez a leggazdaságosabb megoldás, mellyel, még ha nem is tökéletesen, de visszanyerhető a rágófunkció és a megváltozott hangképzés is remekül korrigálható. Tisztítása könnyű, hiszen a fogmű bármikor egyszerűen kivehető. Viselése – főleg a kezdeti időszakban – okozhat némi nehézséget, és bizonyos időközönként a karbantartásáról is gondoskodnia kell. A mai modern technikának hála, a jó minőségű műfogsorok a megszólalásig hasonlítanak a természetes fogakra. 

Overdenture – kivehető, stabil fogmű rögzített elemeken

Ha a hagyományos protézistől kényelmesebb megoldást keres, érdemes lehet megfontolnia a stéges (overdenture) fogpótlást. Ez is kivehető, ugyanakkor vákuum helyett a fogművet implantátumok tartják a helyén, így sokkal stabilabb, még úgy is, hogy fogsorragasztóra egyáltalán nincs szükség.

Foghiányban szenved? Ne késlekedjen! 

Segítünk kiválasztani az Ön számára leginkább megfelelő fogpótlást!

Árkád Dental – színvonalas, páciens központú fogászati ellátás Budapesten

Árkád Dental fogászati szakrendelő