Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

A fogszabályozás ára

A kusza fogsor sokszor nem csak esztétikai probléma: számos fogászati problémához vezethet, míg a rendezett fogsor ápolt, igényes külsőt kölcsönöz, magabiztosságot ad és nem utolsó sorban meghosszabbítja a fogak élettartamát. A fogszabályozás nem egyik napról a másikra történik, megkezdése előtt számolni kell az akár évekig tartó kezelés alap- és járulékos költségeivel is. Az alábbiakban ennek kiszámításában szeretnénk segítséget nyújtani.

A fogszabályozás járulékos költségei - mire készüljünk?

Ha felmerül az, hogy valakinek fogszabályozóra lesz szüksége, sokszor csak magának a készülék árának néz utána, pedig bizony az a költségeknek csak egy része.

Hogy is épül fel valójában a folyamat, mi adja ki végül a fogszabályozó árát? Először is, általában a fogszabályozás egy fogászati szűrővizsgálattal és egy részletes fogászati diagnosztikával kezdődik. A szakorvosok ennek segítségével mérik fel, milyen mértékű korrekcióra lesz szükség a későbbiekben. Ezt követi majd egy konzultáció, ahol a páciens elé tárják, hogy az ő egyéni esetekben milyen lehetőségek, készülékek közül lehet választani, ezután pedig, ha sikerült megtalálni a mindenki számára megfelelő megoldást, lenyomatot vesznek a fogakról és készítenek egy kezelési tervet.

Tehát számolnunk kell a folyamat előkészítő szakaszában felmerülő költségekkel (röntgen, konzultációs díj, kezelési terv elkészítése, stb.), a kezelés alatti (aktiválások, esetlegesen felmerülő problémák -pl. leesett brekett pótlása- orvoslása, harapásemelők felhelyezése, stb.) és utáni feladatok (helybentartó készülékek és eszközök) díjával. A kezelés költségével kapcsolatban a fogorvos tud pontos felvilágosítást adni az állapotfelmérést és a kezelési terv elkészítését követően.

kezelés árát egyebek mellett befolyásolja az is, hogy milyen típusú fogszabályozóra esik a választásunk. A döntést minden esetben érdemes a fogorvosi konzultáció során meghatározni, hiszen az egyéni preferenciákat és elképzeléseket befolyásolhatják az esetünk egyedi jellegzetességei, a hozzá kapcsolódó orvosi elvárások, protokollok is.

Ennek ellenére a konzultáció előtt már érdemes átgondolni azt, hogy mit várunk a fogszabályozótól: legyen láthatatlan, vagy pont ellenkezőleg, szívesen viselünk fém készüléket? Mennyire fontos számunkra az ár, miről mondunk le legkönnyebben annak érdekében, hogy faragjunk a költségekből?

Fogszabályozó készülékek típusai

A fogszabályozó ára nagyban függ attól, milyen készüléket választunk, nem csak az eszköz ára miatt, hanem különböző eszközök más-más eljárással szabályozzák a fogsort, más figyelmet is kíván a folyamat. Az eszközválasztás nagyban függ attól, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség az egyes páciensek esetében. Például kisebb elmozdulások, torlódások esetében a kivehető fogszabályozó jó választás lehet. Érdekesség, hogy sokszor megelőző kezelésként is alkalmazzák a rögzített fogszabályozó felhelyezése előtt is. Általában ellenőrzési díjjal kell számolni a kezelés alatt.

A rögzített fogszabályozó egy hatékonyabb, gyorsabb megoldás, általában nagyobb elmozdulások esetében alkalmazandó. Ennél a megoldásnál nagyobb kiadással jár a felhelyezés, a készülék ára, később pedig szintén kell számolni kell az ellenőrző konzultációkkal, végül pedig az eltávolítással. Magasabb összegre számíthatunk, ha önligírozó vagy esztétikus rögzített fogszabályozó mellett döntünk a hagyományos, fém verzióval szemben.

A fogszabályozás folyamatához tartozik a retenciós készülék alkalmazása is, amely gondoskodik az elért eredmény tartósságáról. Rendelőnkben hagyományos fém és ennek esztétikus, rögzített verziója mellett az úgynevezett “láthatatlan”, kivehető fogszabályozók,  sínes Invisalign és Clear Aligner készülékek is elérhetőek, ezek egy egyértelműen magasabb kategóriát képviselnek árban a kidolgozottságukból adódóan, pl. digitális tervezéssel járnak. Egyes esetekben szükség lehet átmeneti implantátumokra a megfelelő támasztás érdekében, vagy pedig úgynevezett HYRAX készülékre, amely az állcsont tágításában jelent segítséget.

További járulékos költséget jelenthet, hogy fogszabályozó készülék használata mellett fokozottabban jelenhet meg a fogkő, hiszen például a rögzített készülékeknél nem annyira egyszerű olyan tisztán tartani a fogainkat, mint a fogszabályozó felhelyezése előtt, illetve a fogkő sajnos még könnyebben rakódik le a szájba helyezett eszközökön, implantátumokon, mint magukon a fogakon, és a baktériumok is könnyebben szaporodnak rajtuk. Emiatt gyakrabban lehet szükséges  fogkő- eltávolítás okán is felkeresni fogorvosunkat.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, az alábbi linken tájékozódhat aktuális árainkról!

A szolgáltatásról bővebben pedig erre a linkre kattintva olvashat.


Visszahívást kérek


Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem