Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 851 2171

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Fogszabályozás 

Az ápolt és rendezett fogsorra való igény nem csupán esztétikai okokból fakadhat, fogaink rendezettsége egészségügyi szempontból is elengedhetetlen. Állapotuk megőrzéséhez nem elegendő a szuvasodás időben történő kezelése, de még csak a rendszeres kontroll, állapotfelmérés sem. Egészségesnek tűnő fogaink rendezetlensége épp annyira veszélyes, mint a rendszeres fogmosás elmulasztása. 
 
A kusza fogak többféle problémát előidézhetnek, melynek hatásai multiplikálódhatnak. A szájban lévő kuszaság miatti egyenlőtlen terhelés a fogak romlásához és a szájban lévő ízületek roncsolódásához vezet. A fogszabályzás tehát nem csupán ápolt külsőnk, hanem az egészséges fogak megőrzésének záloga is.
 

Az életkor-független fogszabályzás 

A fogszabályzás első fontos szabálya az, hogy sosem késő elkezdeni. Precíz, szakképzett orvosaink már egészen fiatal kortól várják a pácienseket, de érdemes tudni azt is, hogy a gyermekkorban elmulasztott fogszabályozás felnőttként is pótolható.
 
A megfelelő fogszabályzási módszer kiválasztása életkor- és egyénfüggő, számos tényező befolyásolhatja azt, hogy kinek melyik eljárás válik be.
 
A fogak állásának korrekciója már a fogszabályzás előtt megtörténhet. Ideális esetben a páciens már egészen fiatalon a fogszabályozó szakorvos rendelőjébe kerül, ahol akár éjszakai készülékkel vagy más, nyelés- és beszédtechnikai eszközökkel korrigálhatóak a későbbi fogászati problémákat eredményező eltérések, rosszul rögzült szokások (pl. nyelvlökéses nyelés). 
 
Ugyan a fogszabályozást érdemes korán, fiatal korban elkezdeni, hiszen a fogak ekkor még rugalmasabban alkalmazkodnak a készülék által előidézett mechanikai hatásokhoz, felnőtt korban sem sem késő belevágni a fogak rendezésébe, hiszen a csontok átépülési képessége élethosszig tart, és a kezelés segítségével a fogak élettartama jelentősen növelhető.
 
 

Az ezerarcú fogszabályzó 

Mára rengeteg fogszabályozási eszköz és módszer áll rendelkezésünkre. A fogak rendezéséhez kivehető, fix és funkciós készülékek közül választhatunk, emellett léteznek esztétikus fogszabályzók is. A készülék kiválasztása során egyaránt figyelembe kell venni az adott eset jellegzetességeit, és a páciens életkörülményeit, lehetőségeit is. 
 

Fogszabályzó - elképzelés vs. valóság? 

A megfelelő szakember kiválasztásával a fogszabályzó kezelés segítségével varázslatos eredmények érhetőek el, a fogak elrendezése jelentős életminőség-beli javulást okoz a korábban gátlásokkal terhelten mosolygó pácienseknél.
A szép fogsor megváltoztatja az arcot, magabiztosságot és felszabadultságot ad. 
 
A kezelés megkezdése előtt azonban figyelembe kell vennünk azt is, hogy a fogszabályozó jellemzően évekre mindennapos plusz feladattal, esetenként kellemetlenséggel járhat. A készülékkel fokozottan kell ügyelnünk a megfelelő szájhigiénére, és következetesen be kell tartanunk a fogorvos utasításait.
 
Pácienseink visszajelzései alapján azonban bizton állíthatjuk: a végeredmény mindenért kárpótol! 
 

Visszahívást kérek


Árkád Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem